keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vahabatiikkia ja kirjontaa

Kouluaikana vahabatiikkiin meitä perehdytti ihanainen Anu Loitsu Creationsista. Kiehtova tekniikka, ja jollain tavalla tykästyin myös ensimmäiseen harjoitustyöhöni. Se tuntui vain vähän vajaalta, kun olisin halunnut metsän reunan erottuvan selkeämmin. 


Viime päivinä olen istunut sohvalla ja kirjaillut. Ehkä kuvasta jotenkin saa selvää, mitä olen tehnyt. Terävöitin metsän reunaa käsinkirjomalla. 


Hankalinta oli keksiä tapa, jolla työn saa ripustettua. Tämä oli siis ensimmäinen harjoitustyö, joten tekniikkana oli se, että revitään kankaasta pala ja siihen ilman suunnittelua maalaamaan. Siinä vaiheessa ei osannut kuvitellakaan tilannetta, että työn haluaisi joskus ripustaa esille. 

Haaveilin siitä, että saisin kankaan roikkumaan. Kaikkein parasta olisi ollut, jos kuvan olisi saanut roikkumaan siten, että valoa tulee sen takaa. Vaaleat kohdat kankaassa hohtavat silloin todella hienosti. Kuva on kuitenkin tehty niin, ettei siinä ollut pienintäkään mahdollisuutta esimerkiksi ommella kujaa tai edes kääntää reunoja. Jos niin olisi tehnyt, olisi puolet kuusta hävinnyt saumavaroihin, noin niinkuin pikkuisen liioitellen. 

Luovutin ja kävin ostamassa kehykset. Halusin työn ja kehysten väliin passepartout'n. 


Nyt taulu odottelee työhuoneessani lankakaapin päällä päätöstäni siitä, pääseekö se kenties luokkamme näyttelyyn, joka järjestetään Vuoksenniskalla huhtikuun lopulla. 

Kuvassa myös ensimmäinen ompelukoneeni, metallinen Neuvostoliitosta hankittu kone. Sillä on ommeltu vaatteita barbeille... Viiden euron kirpputorilöytönä Maija Karman työ siinä ompelukoneen takana.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis taulu. Hyvä idea yhdistää kirjontaa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Positiivista palautetta on aina mukava saada. Itsellä on tämän kohdalla aika epävarma olo, ehkä johtuen harjoitustyö-fiiliksestä. Pitää vaan päästää irti siitä ajatuksesta, vaikka ei sitä ikinä ihan neutraalisti pysty katsomaan...

   Poista
 2. Ihana neukkukone! Muutenkin sikakivoja juttuja blogissa, piti ihan alkaa seuraamaan niin tietää, mitä tulee seuraavaksi!

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita! All the comments are welcome!