keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Tuloksena: huiveja

Huomasin, että olen kirjoitellut kutomisblogia tyytyväisenä jo jonkin aikaa ilman, että mitään työn tuloksia on tullut esiteltyä. Pyrin korjaamaan tilanteen. 

Pahoittelen jälleen luvattoman surkeita kuvia.

On paikkoja ja tilanteita, joihin kangaspuita ei saa mukaan. Kuten juna. Vaikka ihan pikkuisen leikittelenkin ajatuksella joskus pakata pienet Brion kangaspuuni junamatkalle mukaan, varata paikan työskentelyhyttiin ja antaa mennä. Huhhuh, mikä visio: artesaanit voi kuulkaa olla aika villiä porukkaa...  

Viimeiseen näyttökokeeseen matkustaessani minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa mukaani lankaa ja pyöröpuikko. Hitsin kätevät kuljettaa muuten! Lankana harmaa Soft Silk BC Garnilta (100% silkkiä).

Malli ei ole suinkaan omani, vaan Heidi Alanderin suunnittelema Kaihola, jonka ohjeen saa ladata ilmaiseksi Ravelrystä. 


Lankavalintani vuoksi huivin koko kasvoi melko reiluksi, joten huivin voi pukea myös sydämenlämmittäjäksi. Valitettavasti sydämenlämmittäjä mallinukella näyttää lähinnä pakkopaidalta, mutta tyyli on testattu myös elävällä ihmisellä ilman sen suurempia fyysisiä tai psyykkisiä vaurioita. Varmuuden vuoksi en kuitenkaan voi julkaista kuvia koetilanteesta.


Huivin päät sipaistaan solmulle takaa. 


Kangaspuilta puolestaan on pudonnut kaksi huivia. Samasta loimesta siis, joten molempien leveys on 53cm. Tämä ensimmäinen, harmaa-valkoinen, on kudottu kokeeksi huomattavasti muhkeammaksi. Sen pituus on peräti 247cm, mutta pituuden tuomaa volyymia kompensoi ohut alpakkakude. Huivin molemmissa päissä on siksak-kuviot, keskiosa vinoruutua. 
(50% alpakkaa, 38% villaa ja 12% polyamidia)


Toinen huivi on lyhyempi, 175cm, mutta siitäkin riittää ympärille kiedottavaksi. Huivi on mustavalkoinen ja koko pituudelta vinoruudullinen. 
(75% villaa, 25% polyamidia)

Molempia huiveja voi pukea myös kaulahuiveiksi tai huppuhuivin tapaan. Toisaalta niistä voi nauttia myös sohvalla lepäillen esim. teekupposen kera. 


Ihanan pehmoinen pinkka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita! All the comments are welcome!